Individuelle behandlingsmetoder

Omfanget av plagene i overgangsalderen varierer fra kvinne til kvinne. For noen er plagene overkommelige og påvirker ikke livet i noen stor grad, mens for andre er plagene så uttalt at de påvirker livskvaliteten.

Dersom dette er tilfelle, finnes det mange forskjellige typer hjelp og behandling. Både hormonelle og ikke-hormonelle. Problemet i dag er at det er vanskelig å vite hvilken behandling akkurat du har behov for. Det er også vanskelig å vite hvor den beste hjelpen finnes.

I vår selvvurderingstest får du en oversikt over din helsetilstand og en guide over de behandlingsmetodene som kan hjelpe. Vi beskriver også hvor du kan finne den hjelpen vi anbefaler og hva det vil koste. Til syvende og sist tjener både du som kvinne og samfunnet på det.

Fremfor alt slipper du mer ubehag i overgangsalderen enn nødvendig.

Behandlinger som kan hjelpe ved overgangsplager

icon_Hormoner

Det er dine personlige overgangssymptomer og opplevelsen av hvordan disse symptomene påvirker din livskvalitet som avgjør om du skal tilbys menopausal hormonbehandling, såkalt MHT…

Somn

Dårlig søvn er et folkehelseproblem og rammer folk i ulike aldre, både menn og kvinner. I overgangsalderen kan søvnmønsteret endres og søvnløshet er vanlig...

Psykisk

Depresjon, humørsvingninger, uro, stress, hukommelsesproblemer og mental utmattelse kan være vanlig og forekommer under premenopausen og overgangsalderen. Årsaken er ikke helt klar, men kan delvis skyldes reduserte østrogennivåer...

Akupunktur

Akupunktur er et godt supplement eller alternativ til hormonbehandling ved overgangsplager...

Sko - Traning aktiv

Mange studier viser at regelmessig fysisk aktivitet har mange fordeler for kvinner i overgangsalderen. Den største effekten har vist seg på hetetokter og svette, men også i forhold til humørsvingninger, nedstemthet, urininkontinens, beinskjørhet og risiko for hjerte- og karsykdommer som alle reduseres med fysisk aktivitet...

Yoga - Traning lag

Mange studier viser at regelmessig fysisk aktivitet har mange fordeler for kvinner i overgangsalderen. Den største effekten er i forhold til hetetokter, men også på humørsvingninger,nedstemthet, urininkontinens, benskjørhet og risiko for hjerte-karsykdommer.

Sexuella

Seksualiteten og kjærlighetslivet betyr mye for livskvaliteten i alle aldre. Til tross for at vi eldes, kan vi fortsatt ha interesse for sex og evne til å nytelse...

jag kanner inte igen mig sjalv

Å oppleve stress er en del av livet, men hvis stress pågår lenge og man ikke har mulighet til å hente seg inn og hvile, kan kroppen ta skade av det. Stress i hverdagen kan ifølge studier også bidra til hetetokter og svette…

Weight

Kroppsendring og vanskeligheter med å gå ned i vekt er ikke uvanlig hos kvinner i overgangsalderen. Synkende nivå av østrogen antas å være en viktig årsak til denne endringen, og ofte samles fett rundt magen og kan lagres som fett i leveren, noe som kan øke risikoen for hjerte- og karsykdommer…

Underlivet

Opplever du symptomer som tørre slimhinner i underlivet, svie, smerter ved samleie, hyppig vannlatning og gjentatte urinveisinfeksjoner, kan lavdose vaginal østrogenbehandling være til god hjelp...

Underliv

Hvis du opplever plager fra underlivet, kan det være bra å få en gynekologisk undersøkelse med blant annet ultralyd. Dette for å finne årsaken til dine plager…

Allmanlakare

Mange symptomer i overgangsalderen handler mer om livet enn om underlivet. Symptomene i overgangsalderen kan noen ganger være de samme som opptrer ved andre sykdommer/tilstander, og noen ganger kreves det derfor videre utredning hvis du ikke vet eller tror at dine symptomer henger sammen med reduserte hormoner…

Underlivet

Bekkenbunnen er den muskelgruppen som strekker seg fra skambeinet til halebenet. Den støtter dine underlivsorganer og finnes for å kontrollere urin, gass og avføring. Når du er gravid og føder, svekkes bekkenbunnsmuskulaturen. Det skyldes hormonenes påvirkning, vekten fra barnet og den endelige utdrivningsfasen…

womni_w_white

Ta vår overgangsaldertest!

Få en oversikt over din helse og veiledning til behandlinger i overgangsalderen med Womnis selvvurderingstest.

Womni AB

Org.nr: 559278-6114

Vasagatan 10
111 20 Stockholm

Kontakt

Har du spørsmål?
Kontakt oss via e-post.